2021-12-21

Önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År med förhoppning om att vi kan återuppta dansen igen någon gång under januari månad

2021-12-07

I kväll hade vi avslutning av terminen. En termin som blev kort och med få deltagare. Vi hoppas att vi kan återuppta dansen under januari månad igen men vi följer utvecklingen av pandemin och dom eventuella restriktioner som kommer. Dagen till ära hade vi besök av Peter Westerlund och Åke Steinholtz som svarade för den fantastiska musiken till våra danser. Nu tar vi julledigt och återkommer förhoppningsvis i januari.

Vi vill samtidigt passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år med mycket dans.

2021-11-24

I går hade vi återigen en trevlig kväll i dansens tecken. Deltagarantalet är fortfarande inte på samma nivå som innan pandemin men vi som var där dansade följande danser:Hambo från Lillhärdal, Springdans från Hadeland, Polska efter Ture Bäckstam, Hambopolska från Södra Dalarna, Margits slunga från Södra Roslagen, Polkettering och bakmes från Lillhärdal, Hambopolska från Föllinge, Köra från Särslöv i Skåne och avslutade kvällen med en Gammalpolska från Stugun i Jämtland.

2021-11-10

I kväll var vi en tapper liten skara som dansade: Gammalpolska från Ramsele efter Olsson, Polska och bakmes från Ramsele, Bakmes hambovals och polska från Särna, Getosthambon, Bakmes från Ragunda, Enbensvariant Bodapolska, Gammalvänster från Oviken och slutligen Slängpolska från Enånger.

2021-11-03

Då Margareta och jag hade läs lov och befann oss i Småland ansvarade Tina, Pär, Anneli och Micke för danskvällen, vilket vi är väldigt tacksamma för. Under kvällen dansades det: Alfta, Arbrå, Ore, Gammalpolska Föllinge, Getosthambo, Bingsjö, Mellparing, Svedåkers hambo och till sist LIllhärdal.

2021-10-27

I går den 27/10 2021 hade vi kickoff, med god räkmacka och kaffe/te i pausen. Det blev en jättetrevlig kväll med många dansare och Peter, vår spelman som flyttat till Västerås, kom och spelade till dansen. Nu kör vi varje onsdag fram till och med den 8 december. Under kvällen hann vi med följande danser: Polska från södra Dalarna, Polkettering, hambo och bakmes från Lillhärdal, Slängpolska från Malung efter Gucku Erik, Polska från Rättvik, Åtabakspolska från Föllinge, Hambo och bakmes från Hede efter Backman, Gammalpolska från Rogsta, Polska från Älvdalen, Storhurveln från Funäsdalen, Polska från Alfta/Arbrå och polska från Orsa.

11-17/ 2021 Braheskolan Visingsö

Då är vi äntligen igång med dansen igen efter det långa uppehållet p.g.a. pandemin. Den här kursen ägde rum, under va:41, på Braheskolan på Visingsö. Danserna vi gick igenom under veckan var: Bingsjöpolskor, Hambo med bakmes från Loos, Polska från Bergsjö (Höppa Köna), Polska och bakmes från Kall, Polska från Alfta och Arbrå, Åtabakspolska från Föllinge, Bakmes hambovals och polska från Särna variant B, Polska från södra Dalarna, Hambopolska från Föllinge, Käringa ma stavin från Särna, Polkettering hambo och bakmes från Lillhärdal och Svingedans från Skåne. Musiken svarade Gamla Enskede Spelmän för som består av Lena och Gunnar Iggendal och Ulf Lundgren.Vi tackar dom för hjälpen och även Pär och Börje för filmandet och tack till alla dansare som deltog under veckan.

Digimoot, konsert och workshop i Yorkshire.

Det har nu gått ett år sedan vi kunde dansa och umgås som normalt. Inga  midsommaruppvisning eller andra danstillställningar har vi kunnat ha. Som tur i allt elände så finns ju den digitala världen där det finns möjlighet att lyssna till musik, se på dansvideo m.m. Här kommer ett tips till ett evenemang i England som sker den 1-2 Maj. Här finns det både möjlighet till workshop och att lyssna på en konsert med ett flertal spelmän som spelar bl.a. norsk och svensk musik. Här en länk http://scandimoot.org.uk/ till Scandimoots hemsida där ni kan klicka er vidare och få upplysning om evenemanget. Bifogar även länkar till mer detaljerat program.

https://norbergsfolkdansgille.se/wp-content/uploads/2021/04/Digimoot-concerts-v8-2.pdf

https://norbergsfolkdansgille.se/wp-content/uploads/2021/04/Digimoot-artists-list-v5.pdf

https://norbergsfolkdansgille.se/wp-content/uploads/2021/04/Workshop-information-v5.pdf

2021-01-14

Hej. Pandemin fortsätter oförminskad och vi kommer ännu inte igång med dansen på ett tag. Så jag fortsätter med att lägga ut några gamla klipp från förr. I det här klippet från, kurs i Norbergs Folkets hus 1997, så visar vi Polska från Boda, enbensvariant, Bosk från Åsarna, Norskleitjen efter Ernst Grip, Polsk a och bakmes från Oviken (Gammalvänster)och slängpolska från Torp.