2019-04-17

2019-04-17
I kväll avslutade vi terminen med en danskväll som Peter och Åke tog hand om. De hade en lång lista med önskade danser så det blev många och varierande danser under kvällen med bl.a. Bakmes och polska från Transtrand, Polska från Orsa, Rörospols m.fl. Vi hade heller ingen instruktion under kvällen så vi var med och dansade i stället. Väldigt roligt och trevligt att vi hade så många gästdansare denna kväll.
Nu startar nästa fas med övningar inför uppvisningar, Träd in i dansen i Norbergs kyrka den 18/5 och midsommar samt träning inför årets uppdansning i Ludvika.
Vi hörs och syns i september igen då vi startar höstterminen.
Ha en fin sommar alla följare.

2019-04-10

2019-04-10.
Vi delade kvällen med Anneli och Micke där vi omväxlande instruerade, den för dagen ovanligt välbesökta gruppen. Peter och Åke stod för den fina musiken. Vi startade med en schottis som uppvärmning sedan fortsatte vi med Körepolska från Skåne, Gammalvänster från Oviken, Hambopolska från Jättendal, Mellparing från Stugun, Hambo från Oviken efter Svedåker, Stigpolska från Ramsjö, Mazurkalin från Flatön och avslutade med en hambo från Tyringe(Turinge).

2019-04-03

2019-04-03
Återigen en kväll med mycket dans och musik. I kväll hann vi med följande danser. Polska från Södra Dalarna, Bakmes från Hede efter Backman, Mazurkalin från Flatön, Polskor från Bingsjö, Slängpolska från Malung efter Gucku Erik Halvarsson, Bakmes och polska i turer från Idre, Polkett och gammalpolska från Svabensverk/Jädraås och vi avslutar kvällen med en polska med byte.

2019-03-27

2019-03-27
I kväll hade Peter ledigt så Margareta fick köra CD till kvällens danser som blev, Slängpolska från Bjuråker, Bakmes från Haverö, Bakmes och polska i turer från Idre, Gammalpolska från Stugun, Polska från Årsunda, och vi avslutar med Norskleitjen från Föllinge.

2019-03-20

2019-03-20.

I kväll delade vi instruktionen med Tina och Pär, trevligt att få chansen att vara med och dansa halva kvällen.
Vi dansade följande danser. Polska från Arbrå, Polska och bakmes från Ramsele, Schottis från Ludvika nr.2, Polska efter Ture Bäckstam, Hambo med bakmes från Loos, Polska och bakmes från Mattmar, Rama från Hogdal och Lommeland, Gammalkilspolska, och vi avslutade med en hambo från Lövånger(med byte).

2019-02-15

2019-02-15
Den 15-24 februari var vi i England på en internationell festival med mycket dans och spel. Festivalen hölls på Gaunts House, Wimborne Wessex. Danserna vi lärde ut var Bakmes från Transtrand, Polskor från Bingsjö, Hambo från Lillhärdal, Hambopolska med vals från Järvsö, Mellparing, Polkett och gammalpolska från Svabensverk/Jädraås, Polkettering, hambo och bakmes från Lillhärdal, Polska från Järvsö, Polska från Kärven och Polska från Orsa.

2019-03-09

2019-03-09.
Den här dagen hade vi vår återkommande kurs i Korskrogen (utanför Avesta) och som vanligt var den välbesökt av dansare från när och fjärran. Vill också passa på att tacka våra medlemmar som ställde upp och skötte markservicen på ett utomordentligt sätt. Danserna vi lärde ut var:
Bakmes, hambovals och polska från Särna, Stjuls från Rättvik, Mazurka från Åsarna, Polska och bakmes från Kall och Bosk från Åsarna.

2019-03-06

2019-03-06
Då har vi så återigen haft en trevlig kväll i Gruvgården. Norbergs Folkdansgilles egen danslokal i Kärrgruvan. I kväll dansade vi: Polska från Gagnef, Storhurveln eller Svängpolsla från Messlingen i Funäsdalen, Gammel-Annersa schottis från Föllinge, Slängpolska från Karlskogatrakten, Polkettering och bakmes från Lillhärdal, Polska från Älvdalen till Peters egen komposition som present till Karin Magnusson och kvällen avslutades med en Gammalpolska från Föllinge

2019-02-27

2019-02-27
Då är vi hemma igen och tillbaka i vardagens rutiner. Onsdagens övningar var välbesökt och trevlig, vi saknade dock vår spelman Peter som var bortrest. Nästa vecka hoppas vi att både Peter och Åke dyker upp. Kvällens danser blev följande: Margits slunga, Hambopolska med vals från Järvsö, Storpolska från Vemdalen, Tyskpolska från Årsunda, Bondppolska från Hedesunda, Springdans från Hadeland, Hyfs och avslutningsvis Svingedans.

2019-02-20

2019-02-20
Här kommer då äntligen videon från dansen den 20 februari.
Tack till Tina, Pär, Anneli och Micke som höll i trådarna när vi var borta. Kvällens danser blev Gammalpolska från Rogsta, Lybäckare, Ore, Hambopolska, Gammalkilsposka, Polska och bakmes från Kall, Bondpolska från Överhärde, Rupolska, Rill – sextur från Hogdal Lommeland.