2019-10-02

2019-10-02.
Kvällen var välbesökt med flera gästande dansare och med både Peter och Åke som svarade för den fina musiken. Vi inledde kvällen med en schottis som uppvärmning varefter vi dansade en slängpolska från Bjuråker. Därefter fick vi under ledning av Christina och Rolf, Jan och Majvor och Kalle och Maj-Lis lära oss budkavledansen som vandrar runt i Sverige inför Folkdansringens 100-års jubileum. Den är inte tillåten att dokumentera därav anledningen till att vi inte kan visa den. Sedan fortsatte vi med polskor från Bingsjö, Polkettering, hambo och bakmes från Lillhärdal, Slängpolska från Malung efter Gucku Erik Halvarsson, Hambo och bakmes från Loos, Polska från Orsa och avslutningsvis en polska från Rogsta.

2019-09-25.

Här kommer så, något sent, gårdagens danser i Gruvgården. Vilka blev: Gammalpolska från Ramsele efter Olsson, bakmes och polska från Idre, snoa till valsmelodi från Stugun, gammalpolska från Stugun, springdans från Hadeland, Gammalvänster från Oviken, Hambo åt två håll efter Ragnar Eriksson.

2019-09-18

2019-09-18
Då var andra danskvällen avklarad och under kvällen dansade vi: Polska från Södra Dalarna, Odina Jönssons till polska men kan också kallas för bakmes från Allerum, Springdans från Rörbäcksnäs, Åtabakspolska från Föllinge, Dutt Dutt efter Kalle Strandell, Polska från Älvdalen och polskor från Bingsjö.

2019-11-09

2019-09-11
Då är vi igång igen efter en härlig sommar. Kvällens danser blev: Polska från Järvsö, Lillhärdal, Odina Jönssons (Bakmes från Allerum), Kagge från Ragunda (Fjärding och snoa), Gammalpolska från Enånger, Storhurveln(Svängpolska från Mässlingen, Dutt, Dutt efter Kalle Strandell.

Det smög in ett fel i Demo Kagge, jag sade vi börjar med valssteg, vilket är fel. Skulle vara: Vi börjar med gångsteg och med valsfattning.

2019-08-06

Personerna som gjorde så bra ifrån sig på uppdansningen i Ludvika var:

Tina och Pär, Karin, Gunhild, Anneli och Mikael, Kicki och Börje och så naturligtvis vi, Margareta och Leif.

Vill också tacka Mikael Björk för dom fina bilderna.

2019-08-04

2019-08-04.
Nu är årets uppdansning i Ludvika avslutad. Väldigt många bronspar vilket är jättebra, ca 18 silver och 9 personer erhöll sitt stora silver. Norbergarna, Kicki, Börje, Anneli, Micke, Tina, Pär, Karin och Gunhild klarade av sina danser med glans. Även Margareta och jag blev godkända. Märta Johansson, som var specialinbjuden, med anledning att hon är en av dom som deltog 1969 då uppdansning skedde för första gången. Margareta och jag överraskades på jubileumskvällen då vi tilldelades var sitt förtjästtecken (se bilaga). Vi blev överraskade, glada och tacksamma för detta och vi tackar alla, som på något sätt bidragit till att vi fick utmärkelsen.

EPSON MFP image

2019-06-21

2019-06-21
Då var midsommardansen avklarad, i solsken och blåst, vilket både kan ses och höras på videon. Tyvärr hade vi lite tekniska problem med att få igång musiken, därav den flygande starten på programmet.
Vi önskar er alla en trevlig sommar.

2019-05-18-2

Här kommer den andra delen från genrepet av Folkdansmässan Träd in i dansen i Norbergs Kyrka. Energin i kameran tog slut så dessa klipp är från genrepet.

2019-05-18-1

I dag gjorde vi Folkdansmässan Träd in i dansen i Norbergs kyrka. Här första klippen från mässan, då kameran inte orkade hela mässan så kommer ytterligare ett inlägg från genrepet vi gjorde samma dag.